Reclama - Edy Speed Trans

marți, 17 martie 2009

Despre Dumezeu (esoterism.ro)

Chiar mi se pare interesant acest mod de a vedea lucruruile. Sper sa il cititi , si sa va placa.. Aici sunt cateva argumente care "dau in cap" religiei , si explica ce este Dumnezeu , si cine esti el .. 
"CINE ESTI TU ? 


Cine nu sunt ? 


NU INTELEG CE INSEAMNA ASTA. 


Inseamna ca nu exista nimeni si nimic ce Eu sa nu fiu. 


ADICA,TU ESTI TOATE LUCRURILE SI TOATE FIINTELE ?


Da,asta vreau sa spun. 


CUM AR PUTEA CINEVA SA NU CREADA IN TINE , DOAMNE ? 


Fiecare are liber arbitru, poate sa creada sau sa nu creada in ceea ce alege. Credintele majoritatii oamenilor se bazeaza pe experienta lor, experienta lor se bazeaza pe credintele lor. 
Este foarte in regula ca oamenii sa nu creada in Mine .A nu crede in Mine, nu Ma poate face sa nu exist. 
Credeti sau nu, Eu sunt intotdeauna cu voi. 


DOAMNE AI PUTEA SCHIMBA CEVA LA SOCIETATEA DE AZI ? 


Nu exista decat o singura cale prin care aceasta se poate intampla - si anume, prin voi. Eu nu pot actiona ASUPRA voastra. Eu nu o pot face decat PRIN voi. Aceasta este pentru ca Cine Sunteti Voi este Eu - Dumnezeu - exprimat ca viata, in, ca, si prin VOI. 


POTI SA-MI ARATI PUTIN CE-MI REZERVA VIITORUL ? 


Eu nu va creez viitorul. Voi o faceti. Oamenii Ma tot intreaba: "Dumnezeule, ce se va petrece in viitorul meu?" Si eu le tot spun: " Nu stiu. Ce se va petrece in viitorul tau?" Si ei spun: " Dar Tu ar trebui sa stii!" Si Eu spun: "Ba tu ar trebui sa stii". Si ei spun: "Tu ai puterea sa iei decizii!" Si Eu spun:" Ba tu ai puterea sa iei decizii! 
Vezi tu, asa e in viata. 
Tu decizi ce alegi si, apoi, Eu il fac sa se intample. 
Nu e deloc invers. 
Problema este ca tu crezi ca e invers. Tu crezi ca Eu decid ce aleg si ca depinde de tine sa-l faci sa se intample. Inversarea relatiei Dumnezeu-om este ceea ce a creat experienta denaturata si distorsionata pe care o traiti pe planeta voastra. 

Nu uita: 


Ceea ce GANDESTI, aceea creezi. 
Ceea ce SPUI, aceea creezi 
Ceea ce FACI, aceea creezi. 
Daca spui "EU DORESC ceva...", aceea va fi experienta ta. Vei avea experienta de... a dori acel ceva. 
De aceea, pazeste-ti gandurile, cuvintele si actiunile si asigura-te ca ele reflecta ceea ce alegi sa experimentezi in viata ta. 


VREI SA SPUI CA TREBUIE SA FIU ATENT LA FIECARE CUVANT PE CARE-L SPUN? 


Nu. Asta ar innebuni pe toata lumea. Dar ai face bine sa iei aminte la felul in care vorbesti DE OBICEI, la lucrurile pe care le spui IN MOD FRECVENT si la felul in care actionezi ADESEA. A gandi, a vorbi si a actiona permanent intr-un anume fel produce vibratii enorme. Aceste vibratii ale energiei sunt ceea ce va creeaza REALITATEA. 


CARE ESTE DIFERENTA INTRE " RELIGIE " SI " SPIRITUALITATE" ? 


Una este o institutie, cealalta este o experienta. 
Religiile sunt institutii ridicate in jurul unei anumite idei despre cum stau lucrurile. Cand acele idei devin dure si impietrite, ele se numesc doctrine si devin, in cea mai mare parte de neschimbat. Ori crezi, ori nu crezi in ele. 
Spiritualitatea, in forma ei cea mai libera, nu-ti cere sa crezi in nimic. Mai degraba, te invita in permanenta sa-ti observi experienta. 
EXPERIENTA ta personala devine sfera ta de competenta - mai degraba decat ceva ce ti-a fost spus de catre cineva. 


DE CE INSISTA RELIGIILE CA DRUMUL LOR ESTE CEL MAI BUN DRUM- NU, NU "SINGURUL" DRUM - CATRE TINE? 


Religiilor le este de folos sa-si inchipuie acest lucru, pentru ca le ofera o unealta cu care sa caute, sa dobandeasca si sa retina adepti - si astfel, sa continue sa existe. 
Prima functie a tuturor organizatiilor este aceea de a se perpetua. In momentul in care o organizatie isi indeplineste scopul pentru care a fost creata, acea organizatie inceteaza de a mai fi necesara. 
De regula organizatiile nu sunt interesate in a se pune in situatia de a fi scoase din uz. 
Acest lucru este la fel de adevarat pentru religii, ca si pentru orice alta actiune organizata. Poate chiar mai mult pentru acestea. 
Faptul ca o anumita religie a rezistat foarte mult timp, nu este un indiciu al eficientei ei, ci arata exact contrariul. 


DAR DACA TU ESTI ATOTPUTERNIC SI POTI CREA MIRACOLE, ATUNCI DE CE NU TRANSFORMI NECREDICIOSII IN CREDINCIOSI AI RELIGIILOR TALE ? 


Mi-ar fi greu sa fac oamenii sa creada in "religia Mea" pentru ca Eu NU AM o religie. 
Toti ar vrea sa creada ca Eu am o religie si ca religia Mea este religia LOR, dar miracolul pe care Eu l-am creat este cu mult mai mare decat miracolul pe care voi vreti sa Mi-l atribuiti. Adevaratul miracol este ca toti se vor intoarca la Mine, indiferent de calea pe care o urmeaza. 
Ei se vor intoarce la Mine, pentru ca nu exista NICAIERI ALTUNDEVA unde sa se duca. 
Eu sunt Tot Ceea Ce Este. Nu EXISTA nimic altceva. Va spun inca o data, nu exista iad. Exista o experienta a iadului, care este separarea de mine, dar voi puteti sa puneti capat acestei experiente.


DE UNDE AI VENIT ? 


De oriunde. Am venit de oriunde. Si EU SUNT oriunde, chiar acum. Nu exista nici-"unde", unde Eu sa nu fiu. Eu sunt ori-"unde'. 


CARE ESTE ROLUL RELIGIEI DACA SE PRESUPUNE CA EA NU TREBUIE SA SPUNA CA STIE CARE E "ADEVARATA" CALE CATRE DUMNEZEU. ARE EA VREUN ROL ? 


Religia ca toate celelalte, joaca rolul pe care i-l dati voi. 
I-ati putea da rolul de a aduce oamenii mai aproape de Dumnezeu si mai aproape unul de celalalt.In momentul de fata, observ insa ca ,in majoritatea cazurilor, religia a facut exact contrariul. 
De fapt nimic nu a facut mai mult pentru a separa oamenii unul de celalat si de Dumnezeu, ca religia organizata. 


MIE IMI PLACE SA MERG LA BISERICA. EU CRED IN RELIGIA MEA. VREI SA SPUI CA NU AR TREBUI SA FAC ASTA ? 


Bineinteles ca nu spun asta. Niciodata nu as sugera ca o persoana sa renunte la religia ei, daca aceasta crede in ea din toata inima si din tot sufletul - si daca viata ei este mai fericita datorita credintelor sale. 


CE AI SPUNE TU ? 


As spune, du-te si traieste raspunsurile pe care le ai, dar nu inceta niciodata sa pui sub semnul intrebarii raspunsurile pe care le traiesti. 
Aceasta este adevarata atitudine a fiecarui cautator si acesta este adevaratul scop al fiecarei religii. 


CUM MA POT FOLOSI DE MINTEA MEA PENTRU A-MI GASI SUFLETUL ? 


Prin mijlocirea gandurilor tale. Mai intai trebuie sa crezi ca ai un suflet. Trebuie sa incepi sa te vezi ca cine si ce esti tu cu adevarat: un spirit, traind int-un trup si avand o minte. Aminteste-ti intotdeauna acest lucru: 
Trupul tau nu este cine esti tu. Este ceva ce tu ai. 
Mintea ta nu este cine esti tu, este ceva ce tu folosesti. 
Sufletul tau este esenta lui cine esti tu. 


DE CE NI SE PREDAU IN SCOALA FAPTE SI NU IDEI ? 


Ptr ca ideile sunt periculoase, daca vrei sa mentii lucrurile asa cum sunt - si societatea voastra asta vrea. 
Majoritatea societatilor sunt profund interesate in a pastra totul neschimbat - pentru felul in care stau lucrurile face din societate "societatea" care este. 
O societate nu este altceva decat un grup de oameni, format in jurul unui anumit mod de a privi lucrurile. Acesti oameni impartasesc traditii, institutii, activitati si interese create in comun. Tot ceea ce ameninta acele traditii, institutii si interese trebuie contracarat si categoric, nu poate fi PREDAT in scoli. 
Bineinteles ca nimic nu este mai amenintator la adresa acestora ca niste idei noi. 
De aceea copii sunt incurajati sa "invete ' dar sa nu ' gandeasca" prea mult. 
Gandirea implica analizarea ideilor, invatarea implica o simpla memorare. 


CAND AM SA DEVIN PARINTE, OARE O SA FAC ACELEASI GRESELI PE CARE LE FAC PARINTII DIN ZIUA DE AZI? 


Ai sa vezi lucrurile altfel, fara nici o indoiala. In fiecare zi vezi lucrurile altfel. 
Asta se numeste crestere. 
Se numeste schimbare. 
Se numeste evolutie. 
Dar asta nu inseamna ca vei face lucrurile la fel ca parintii tai. Poate ca da,poate ca nu. Vei face - doar daca nu vei face. Ceea ce te va determina sa faci un lucru sau altul, va fi ideea ta despre tine insati, Tu te autodefinesti in fiecare moment. In fiecare zi decizi cine esti si cine vrei sa fii. 
Tot ceea ce ti-au dat parintii tai a fost un dar. Nu numai lucrurile prin care vrei sa te ridici, ci si lucrurile pe care vrei sa le elimini. Nu numai lucrurile de care vrei sa-ti amintesti ci si lucrurile pe care vrei sa le uiti. Nu numai lucrurile care te-au facut sa razi, ci si lucrurile care te-au facut sa plangi. 
Din multimea asta vei tria si vei alege tu,din acest intreg vei selecta tu, din tot vei ajunge sa cunosti acea parte pe care vrei sa o numesti Tu. 
Acest lucru nu e adevarat numai cu privire la ce ai primit de la parintii tai, ci si de la intreaga viata. 


Fii ceea ce doresti sa experimentezi. 
Trimite ceea ce vrei sa primesti. 
In loc sa cauti pe cineva care sa te iubeasca, fii cineva care ar putea fi iubit. 
Fii ceea ce cauti - si ceea ce cauti, te va gasi pe tine. 
Toata lumea cauta acelas lucru. 
De aceea nu fi cel care cauta. 
Mai degraba fii acel ceva pe care il cauta ceilalti"

15 comentarii:

 1. este extraordinar,efectiv nu mai e nimic de zis,va rugam a ne mai alimentati cu atfel de literatura.multumim

  RăspundețiȘtergere
 2. ba fratiuc astea sint vorbe incurcate ca ale atenienilor,matale vrei ceva si iasa alceva.si iti mai spun ceva vezi ca este Biblia plina de cuvintul lui dumnezeu care de f.multe ori te contrazice citeste si te vei lumina Amin.

  RăspundețiȘtergere
 3. A aplauda cu o singua mana, a exista un bat cu un singur capat si a accepta ideia unei iubiri fara reversul sau, este tocmai contextul in care existenta terestra, prin gandirea dualista, nu poate fi depasita. Si totusi, marii mistici ai omenirii, au accetato ca fiind posibila, ba unii au si determinato ca existand undeva in Univers dar nu au reusit a o exlica nici prin cuvinte si cu atat mai putin a o implementa aici si acum. Totusi, unul dintre cei mai mari intiati ai terei, a incercat sa ceara unei puteri nedeterminate din Univers, sa fie "precum in cer si pe pamant...". Se pare ca este prima sa rugaciune care nu s-a realizat (inca?) Va las pe voi sa raspundeti daca am sau nu dreptate. H.L.

  RăspundețiȘtergere
 4. .....Superba descriere,mai bine spus ,dialog,adevarat este faptul ca NU oricine Intelege ce e aici scris,in rest No Comment...

  RăspundețiȘtergere
 5. pacat de cei ce nu inteleg calea adevarul si viata..........SUNT EU!

  RăspundețiȘtergere
 6. e ok! raspunde partial la ceea ce ESTE. Oricum din cauza radacinilor gandurilor noastre este greu sa vedem mai departe.aici de vina sunt cultele,religiile, regulile sociale si multe altele. sper ca intro zi marea majoritate a omenirii sa inteleaga esenta vietii si a ceea ce suntem noi.

  RăspundețiȘtergere
 7. 01/01/2010-14.30 Adevarul nu trbuie cautat "undeva", "candva". El este prezent intodeauna aici si acum,cand iluziile dispar. Cat despre iluzii, acestea sunt tot ce mintea a inmagazinat dealungul istoriei sale in hardwerul ei numite obiceiuri, traditii, convingeri si pareri, mai mult sau mai putin implementate, incepind cu parinti, profesori, preoti, predicatori, filozfi etc si terminand cu politicienii si ziaristi,cei mai periculosi virusi ai tuturor timpurilor, mai bine zis de cand a fost inventata aceasta breasla. Cum spuneam la inceput, ADEVARUL, este tot ce ramane dincolo de aceste minunate ILUZII... H.L.

  RăspundețiȘtergere
 8. Mintea umana este prea ingusta sa cuprinda universul Creatorului. Suntem atat de bruiati de propriile noastre ganduri incit nu putem sa auzim si vocea Creatorului care este mereu in noi

  RăspundețiȘtergere
 9. sa ne tinem o clipa sufletul in palme, sa il deschidem catre lumina si adevar,sa il inconjuram cu dragoste si pace si atunci creatorul ne va raspunde

  RăspundețiȘtergere
 10. cine are ochi, sa vada si urechi, sa auda!

  RăspundețiȘtergere
 11. cand am inteles ca esenta evolutiei este IUBIREA s-au poate invers abia atunci vom fi pregatiti sa cunoastem sa traim nemurirea

  RăspundețiȘtergere
 12. totul este adevar. Cind o sa intelegem sa ne intoercem la noi, la DUMNEZEUL din noi, o sa reusim sa vedem MARETIa noastra.

  RăspundețiȘtergere
 13. Intr-o zi inteleptul Solomon,pe cand judeca diverse pricini dintre supusi,i se infatiseaza doi impricinati.Il asculta pe cel care a depus plangerea,cugeta o vreme si spune:"Ai dreptate".Apoi il asculta pe celalat,cugeta un timp si spune:"Ai dreptate".In momentul acela sfetnicul sau ii atrage atentia:"Inteleptule! nu se poate sa aiba amindoi dreptate!Solomon cugeta un timp dupa care ii spune sfetnicului:"Si tu ai dreptate"

  RăspundețiȘtergere