Reclama - Edy Speed Trans

joi, 6 august 2009

Dragostea si Iubirea

Desi au fost multi inaintea mea , o sa incerc si eu sa descriu dragostea. Nu sunt mai romantic in seara asta , ci doar vreau sa imi expun parerea mea despre acest sentiment si sa-mi semi-dezvalui viata sentimentala.

Pentru mine , dragoste inseamna siguranta si ocrotire. Persoana pe care o iubesti trebuie sa fie persoana de care nu iti este rusine orice ai fi facut si care te va ajuta mereu neconditionat. Fericirea cea mai mare o simti atunci cand persoana iubita e langa tine. Dar din punctul meu de vedere , nu este o fericire coplesitoare (ca atunci cand primesti un cadou). Nu , este o fericire oarecum normala. Esta practic o nevoie. Nu simti nevoia sa sari mereu in sus de bucurie cand o vezi , insa sunt sigur de faptul ca daca nu ai vedeao , nu ai avea o zi cu adevarat buna.

Si ar mai fi un lucru care cred eu ca trebuie tratat. In primul rand , am realizat tocmai acum , ca mai sus am scris despre "a iubi". Acel sentiment puternic dar stabil ..

Hai sa ne gandim putin si la latura cealalta : " a fi indragostit". Care dupa parerea mea , este o mare povara. Este un sentiment care te extaziaza , si nu iti da pace. E ca un drog natural de care nu ai scapare. Si la "a fi indragostit" tragic este ca sansele sunt ca la loz in plic. Daca esti indragostit de cineva , nu e musai ca si acea persoana sa fie de tine (lucru in antiteza cu "a iubi"), iar daca ajungi sa "fi indragostit" de cineva nu ai decat 2 variante :

1. in scurt timp dragostea sa se transforme in iubire (din ambele parti)
2. sa ai o mare dezamagire

Asa ca , dragii mei ...atentie la ce faceti !

A iubi e un sentiment nobil , dar a fi indragostit este unul ingrijorator !

P.S. : Lauda time ! Vreau (ca) sa stie toata lumea , ca eu iubesc nu sunt indragostit ! Asta e piticu meu de pe creer.. si cred ca orice om defineste dragostea cum am definit eu iubirea. Iar ceea ce numesc eu Dragoste , ei o numesc Obsesie sau Fantezie !

Asa ca vorba lui Decard Kain , cand simti ca incepe sa se infiripe un sentiment infricosator , mai bine "Stay a while , and listen!"

Un comentariu: