Reclama - Edy Speed Trans

joi, 6 august 2009

Tex'Ass Hold'Em !

Tocmai am descoperit un joc care este destul de fun. Se numeste Texas Hold'em , si evident este poker-ul cu 2 carti in mana si 3 (respectiv 5) pe masa. Se joaca cu CHIP-uri nu cu CHIPSURI ca nu sunt de la European Foods ! Hai sa incerc sa exprim regulile generale , astfel daca e vreun doritor de Texas sa invete direct.

Din toata masa , 3 jucatori au cate un rol , iar rolurile se scimba pe rand.

1. Dealer : este cel care face cartile , si ofera jucatorului din spatele lui (din stanga) sa taie cartile. Aceste are dreptul de a "vorbi" primul si de a decide daca intra sau nu in jos.
2.Big Blind : este care trebuie sa puna jos pe masa suma minima de mers , astfel sa existe o miza. El este ultimul jucator (adica in spatele dealerului) si nu trebuie sa puna o suma suplimentara pe masa decat daca a fost ceruta.
3.Small Blind : este jucatorul care pune pe masa jumate din suma miza , iar daca vrea sa intre in joc , trebuie sa completeze si cealalta jumatate.

Fiecare jucator , cand este randul lui are dreptul de a plati banii cerunti de ceilalti , sau sa "plus-seze" , adica sa ceara ceva peste ce a cerut antecedentul. A se tine minte ca Dealer-ul este cel care are dreptul de a cere primul. In cazul in care nimeni nu nere nimic , se spune "check" iar jocul merge mai departe. Daca Cineva a cerut o anumita suma in plus , jucatorul al carui ii este randul are doar 3 varianta : a) sa iasa din joc b) sa plateasca suma ceruta c) sa plateasca suma ceruta si sa mai puna ceva in plus.

"Tura de vorbit" are loc numai :

1. Dupa ce s-au imartit cartile
2. Dupa ce s-au pus pe masa primele 3 carti ( se numeste flop)
3. Dupa ce s-a pus pe masa a 4-a carte
4. Dupa ce s-a pus pe masa a 5-a carte

Daca ultimul jucator (big Blind) cere o suna de bani , si nu spune check sau plateste ce ii sa cerut , se reia tura de adaugat sau pus peste bani. Si de data aceasta jucatorul are voie sa "se arunce" (adica sa nu mai mearga mai departe) sau sa "plus-eze" (sa ceara mai multi bani). Tot acest joc dureaza pana cand toti jucatori care vor merge vor pune pe masa ultima suma ceruta.


Si nu in ultimul rand , combinatiile se fac cu cele 2 carti din mana si cele mai bune 3 (din cele 5) de pe masa. Astfel , poate iesi :

1. High Card
2. Pereche
3. Doua Perechi
4. Trei Bucati
5. Full
6. Chinta
7.Careu
8. Culoare
9. Royala

Sper ca am fost destul de concis ...si cam astea sunt regulile de baza din Texas !

4 comentarii:

  1. nu ai inteles tu inca excact care e treaba cu jocul ala....

    RăspundețiȘtergere
  2. da ma rog..mi-e foarte greu sa ma exprim cand icerc sa descriu cum e.

    RăspundețiȘtergere
  3. ti-a luat pepy banii cu regula Culoare > Careu? Ahahahah ce pinguini!! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. in pula mea..le-am incurcat si eu ..si ce !?

    RăspundețiȘtergere