Reclama - Edy Speed Trans

luni, 20 aprilie 2009

Univers

Mi-a venit ideea asta vis-a-vis de discutia mea cu pepy.. Despre figuri/forme geometrice..ideea se referea la transpunerea celei mai simple forme (si cea care este pretutindeni) in toate dimensiunile.. Deci:
1D - punct
2D - cerc
3D - sfera
4D - (something like o gaura neagra)

Asta e ideea lui pepy .. de 4D.. ceva ce atrage totul spre centru intr-o forma spiralata din toante unghiurile posibile..
Eu am o alta idee.. nu stiu daca se referea la 4D pe care il stim noi.. fiindca nu are legatura cu timpul ideea mea.. Mai mult ar parea tot o dimensiune spatiala (in mintea mea). Deci.. eu o vad ca pe o sfera formate dintr-un nr INFINIT de sfere (una intr-alta) care au o diferite miscari... Daca as face la aceasta "figura" o sectiune , nu s-ar vedea decat cercuri.. Sau mai de graba , nu sar vedea decat un cerc umplut.. pentru ca ele sunt infinite , si se suprapun..

Si apropo de ideea asta , as mai putea sa debitez si alte idei legate de univers..Sa zicem ca universul este exact asa.. O sfera formata dintr-o infinitate de sfere una'ntralta.. care se suprapun , dar nu se intalnesc nici o data.. Ma rog .. putin cam pompos..oricum de un singur lucru sunt sigur.. ca universul trebuie sa fie sferic.. la fel cum este si atomul , la fel cum este si o stea , o planeta , o galaxie...
What's the big picture cu universul sa fie ce am zis eu mai sus ? pai e oarecum logic.. Asa cum noi suntem mai mari ca 1 atom (din punctul nostru de vedere) asa si o sfara de mai jos este mai mica decat una de mai sus..

Si ce este universul acesta in "marea mea viziune" ? Pai .. energie.. Sa presupunem ca ce am zis eu mai sus este adevarat..si ca asa arata universul.. Atunci , putem examina un atom .. care este format din nucleu si invelisi electronic.. In nucleu , se afla protoni si neutroni.. Adica energie.. mai exact , o aglomerare extrem de intensa de energie.. In jurul ei se afla un camp (adica o energie "evaporata") in care se afla acei scumpi si dragi electroni. Care ce fac? .."manaca energia" .. (pare logic pentru mine..mai ales pt ca au sarcina negativa) ... Ca sa intarim afirmatia de mai sus , luom ca exemplu scumpul nostru sistem solar.. Soarele (nucleul) are inauntrul sau extrem de multa energie .. Noi planetele (electronii) ne invartim in jurul lui , intr-o miscara Brauniana ... La fel ca la atom , ne invartim in jurul soarelui pe o orbita binedefinita , intr-o perioada de timp INEXACTA.. da , am spus inexacta ca timpul este relativ.. si sa nu-mi spuneti ca nu ati avut nici o data impresia ca o anumita parioada din ora/zi/saptamana/luna/an a trecut mai repede decat va asteptati..

So.. in my idee nu exista materie , nu exista anti-materie ... exista doar energie si "mancatori de energie" .. hai sa fiu si eu mai savant si sa-i zic anti-energie.. Inca o chestie care poate sa sune ciudat .. (sper sa o formulez bine) : Ati putea spune ca energia electrica (spre exemplu) este formata din electroni ...nu din protoni.. Si este si corect.. Si ati mai putea spune ca teoria mea cade avand in vedere ca aceasta oarecare energie electrica este defapt din electroni... O sa incerc sa va combat , spunand ca defapt ce consideram noi energie..este defapt anti-energie... ENERGIA este peste tot .. noi avem devoie de cineva care sa o consume.. pare ciudat si nu stiu daca manac caca .. Dar cred ca forma de energie numita curent , este doar o aglomerare de neutroni , care sug multa energie din jur..

Ca sa ma intorc la ce mai ziceam si sa fiu mai explicit.. Nu exista materie si nici anti-materie.. Pai..da.. Adica totul este format din energie .. ceea ce numim noi materie , poate sa fie doar un tip de energie.. Daca am vedea si am percepe lumea in atomi , ar fi mai simplu de dezvoltat.. Spre exemplu , in ceea ce vedem noi 99% este..nimic (m-am documentat) .. nimic adica spatiul dintre atomi.. din cei 1% ce au mai ramas , un alt 99% este...tot nimic....nimic adica spatiul dintre nucleu si electroni .. Si daca totusi , nu exista materie..dece o vedem noi ca pe o materie.. Dece este peretele solid , dece exista stari de agregare... DECE? .. pentru ca asta e lumea pe care o traim si o percepem .. adica RELATIVA.. totul este relativ , de la ce vedem , pana la formulele fizice..

Si ultimul lucru pe care vreau sa il mai punctez este INFINITUL .. adica cum vad eu infinutl ... foate simplu .. imi imaginez toata planeta cum ar fi formata din atomi .. un numar colosal de atomi .. probabil ca nu as putea sa ne numar nici o data ...adica ar dura un infinit.. nu as putea sa tin minte care e atomul cu care am inceput si probabil as luao de la capat...adica le-as numara la infinit .. Si daca nu imi este de ajuns , trec la urmatoare forma asemanatoare cu atomul ( sa zicem sistemul solar) as numara toate sisteme solare din univers... si tot asa.. Probabil ca ar dura tot un infinit.. Si pana la urma.. sistemul solar si atomul pot fi acelas lucru in totalitate.. In univers nu exista mai mare si mai mic.. doar in mintea noastra , pentru ca avem mentalitatea de a compara cu ceva... Soarele este infim de mic vazut de la o departare uriasa , si enorm de mare vazut de aproape.. Dece? pentru ca il comparam cu ceva..

Ma rog..astea sunt ideile mele tampite 4 the night.. Hope sa primesc si eu un replay ceva..si pareri :D aa da , si scuze ca m-am dat mare savant.... si scuze ca nu am scris despre ce am facut in vacanta

2 comentarii:

  1. esti genial!! nu am timp sa stau acum sa comentez asa cum ar trebuii dar promit sa ma intorc si sa fac asa!!

    RăspundețiȘtergere
  2. interesant dragul meu prieten, mai scrie :D

    RăspundețiȘtergere