Reclama - Edy Speed Trans

joi, 25 noiembrie 2010

Lectie Filozofie [La Propriu]

Platon , Republica

In text platon doreste sa faca o separare intre notiunea de bine si adevaratul sens al binelui. De cele mai multe ori , binele adevarat este confundant cu placerea , deoarece fiecare om asociaza binele cu ceva placut insa , acest lucru nu este neeaparat adevarat.


Immanuel Kant , Intemeierea metafizicii moravurilor

Imperativul categoric este adesea confundat cu imperativul ipotetic. Imperativul categoric este aceasta forma de discernamat care are la baza anumite legi , fie impuse de sine fie impuse de societate , pe care nimeni nu isi permite sa le incalce. Imperativul ipotetic este constituit din acele legi de o importanta minora , acestea fiind incalcate de cele mai multe ori voit.



Aristotel , Etica nicomahica Ratiunea si Virtutea

Omul spre deosebire de plante si animale are capacitatea de a creea. Aceasta capacitate de multe ori este expreimata prin forme de bine. Fiecare om cu o indeletnicire care creeaza ceva , isi exprima parerea si opinia asupra binelui...creeatia sa fiind defapt forma suprema a binelui.


John Stuart Mill Utilitarismul Principiul celei mai mari fericiri

Sentimentele de fericire si nefericere sunt in antiteza dar amandoua prezinta o forma vibrationala a emotiilor foarte mari. Este normal ca omul sa-si doreasca sa traiasca sentimentul fericirii , dar de cele mai multe ori este benefica o ascensiune intre sentimente pentru a le putea valorifica mai bine.

9 comentarii:

  1. Aristotel parca vorbea de binele comun in etica nicomahica ca adept al eticii teleologic-eudaimoniste,nu?Sau nu mai tin eu minte -.-...

    RăspundețiȘtergere
  2. un blog interesant, imi place cum scrii felicitari

    RăspundețiȘtergere
  3. Great web site you have got here.. It's hard to find quality writing like yours nowadays. I truly appreciate individuals like you! Take care!!
    Feel free to surf my homepage ; click the next webpage

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai uitat sa il mentionezi pe Nice. Te rog sa spui cateva cuvinte si depsre el si modul lui de gandire.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. un articol interesant, l-am citit cu multa placere

    RăspundețiȘtergere
  7. un articol interesant, mi-a placut mult

    RăspundețiȘtergere