Reclama - Edy Speed Trans

joi, 25 noiembrie 2010

Lectie Filozofie [La Propriu]

Platon , Republica

In text platon doreste sa faca o separare intre notiunea de bine si adevaratul sens al binelui. De cele mai multe ori , binele adevarat este confundant cu placerea , deoarece fiecare om asociaza binele cu ceva placut insa , acest lucru nu este neeaparat adevarat.


Immanuel Kant , Intemeierea metafizicii moravurilor

Imperativul categoric este adesea confundat cu imperativul ipotetic. Imperativul categoric este aceasta forma de discernamat care are la baza anumite legi , fie impuse de sine fie impuse de societate , pe care nimeni nu isi permite sa le incalce. Imperativul ipotetic este constituit din acele legi de o importanta minora , acestea fiind incalcate de cele mai multe ori voit.Aristotel , Etica nicomahica Ratiunea si Virtutea

Omul spre deosebire de plante si animale are capacitatea de a creea. Aceasta capacitate de multe ori este expreimata prin forme de bine. Fiecare om cu o indeletnicire care creeaza ceva , isi exprima parerea si opinia asupra binelui...creeatia sa fiind defapt forma suprema a binelui.


John Stuart Mill Utilitarismul Principiul celei mai mari fericiri

Sentimentele de fericire si nefericere sunt in antiteza dar amandoua prezinta o forma vibrationala a emotiilor foarte mari. Este normal ca omul sa-si doreasca sa traiasca sentimentul fericirii , dar de cele mai multe ori este benefica o ascensiune intre sentimente pentru a le putea valorifica mai bine.

5 comentarii:

 1. Aristotel parca vorbea de binele comun in etica nicomahica ca adept al eticii teleologic-eudaimoniste,nu?Sau nu mai tin eu minte -.-...

  RăspundețiȘtergere
 2. un blog interesant, imi place cum scrii felicitari

  RăspundețiȘtergere
 3. Great web site you have got here.. It's hard to find quality writing like yours nowadays. I truly appreciate individuals like you! Take care!!
  Feel free to surf my homepage ; click the next webpage

  RăspundețiȘtergere
 4. Ai uitat sa il mentionezi pe Nice. Te rog sa spui cateva cuvinte si depsre el si modul lui de gandire.

  RăspundețiȘtergere