Reclama - Edy Speed Trans

miercuri, 20 ianuarie 2010

Perceptia timpului

Pai..daca se tot aude prin gura targului : "vaii domne , timpul a devenit mai scurt..vaaii domne , altfel trecea vremea inainte" m-am gandit sa vin si eu ca un savant de renume mondial ce sunt cu o ipoteza.

Lasand la o parte ipoteza in care pur si simplu , in ziua de azi viata trece mai repede ca ai nenumarate metode de Entertaining vin cu o mica idee care incearca sa o combata pe aia cu : "domnee , e de la univers..care se misca mai repede si dasta ...ca miscare de rota-mi-ai e mai rapida , fapt care cauzeaza si miscarea de revolutie sa se faca mai repde" BULL SHIT ! In primul rand , nu are nici o legatura traiectoria miscarii de rotatie cu cea de revolutie. Ca daca ar fi avut , ar fi avut aceiasi forma..si toata lumea care vrea sa scoata o ipoteza dasta , presupun ca stie ca miscarea de revolutie nu este deloc perfect rotunda. (adica aia cand se invarte pamantu in juru soarelui baa!)

Asa ca ipoteza mea este una mai de pe pamant. si cand zic de pe pamant i mean it! So , ochiul uman in mod normal percepe 30fps (frames per second) .. Sa zicem ca din N motive , cineva incepe sa perceapa mai putin (motivele fiind probleme de vedere , radiatii de la omuletii verzi care ne fac probleme cu ochii and so on).. Ideea nu e cum pierzi din fps ...ideea e ce se intampla daca pierzi...si ca sa fie mai easy , hai sa luam un exemplu

Andrey are ohcii normali si vede 30 fps
Matey nu e atat de bine , si vede doar 25 fps

In fiecare secunde , Matey vede cu 5 cadre mai putin decat Andrey. Acuma , stim ca singurul simt care ne-ar putea ghida perceptia timpului este ochiul. So , sa continuam cu ideea si sa aplicam niste calcule :

Andrey
30 fps * 60 secunde = 1800 fpm (frames per minute / cadre pe minut)
1800 fpm * 60 minute = 108000 fph (frames per hour / cadre pe ora)
108000 fph * 24 = 2592000 fpd (frames per day / cadre pe zi)

si algebra poate continua.... acuma sa vedem in cazul lui Matey

Matey
25 fps * 60 secunde = 1500 fpm (frames per minute / cadre pe minut)
1500 fpm * 60 minute = 90000 fph (frames per hour / cadre pe ora)
90000 fph * 24 = 2160000 fpd (frames per day / cadre pe zi)


Concluzia este ca Matey , in fiecare 24 de ora traite cu 432000 cadre mai putin decat Andrey. Deci , pentru Matey (care are mai putin cadre) "timpul va trece mai repede". Iar acest lucru , dupa parerea mea nu prea poate fi contestat , atata vreme cat noi nu percepem timpul atunci cand dormim.. Dece nu percepem timpul atunci cand dormim ? Ca Avem decat un cadru !

Un comentariu:

  1. And there u have it fools! Bravo Edy =D>
    Si cand te gandesti ca americanii investesc miliarde de dolari pentru a-si explica ceva de genu'...

    RăspundețiȘtergere